Belastingdienst ondernemingen

Belastingdienst berichten voor ondernemers

Nieuwsfeed Belastingdienst actueel voor ondernemers
 • Formulier 'Keuze plaats van dienst digitale diensten' beschikbaar

  Vanaf 1 januari 2019 veranderen de regels voor de btw over digitale diensten aan consumenten in andere EU-landen. Zou u volgens de nieuwe regels btw moeten aangeven en afdragen in Nederland? Met het formulier 'Keuze plaats van dienst digitale diensten' geeft u aan dat u dat toch wil doen in de EU-landen van uw consumenten. Dit formulier is nu beschikbaar.
 • Besluit uitfasering pensioen in eigen beheer directeur-grootaandeelhouders: verlenging termijn insturen informatieformulier

  Bij afkoop of omzetting van pensioenrechten hebben directeur-grootaandeelhouders voortaan een jaar de tijd om het informatieformulier in te sturen. Dit staat in het besluit dat op 31 oktober 2018 is gepubliceerd in de Staatscourant. Het besluit maakt het ook mogelijk om (ex-)partners het informatieformulier alsnog te laten ondertekenen.
 • Nieuwe bpm-aangifte beschikbaar

  Vanaf 1 november 2018 doet u bpm-aangifte met een nieuw digitaal aangifteformulier: ‘Aangifte/melding/opgaaf bpm’. Dit formulier berekent de bpm voor u.
 • Nieuw besluit vrijstelling vennootschapsbelasting voor stichtingen of verenigingen

  Er is een nieuw besluit verschenen over de vrijstelling van vennootschapsbelasting voor stichtingen of verenigingen die maar beperkt winst maken. Bij dit besluit vindt u een schema met stappenplan. Daarmee kunt u nakijken of uw stichting of vereniging wel of niet is vrijgesteld.
 • Wet ter voorkoming van witwassen en financieren terrorisme (Wwft) gewijzigd

  Op 10 juli 2018 heeft de Eerste Kamer ingestemd met een wetsvoorstel om de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren terrorisme (Wwft) te wijzigen. Dit wetsvoorstel hangt samen met de 4e Europese anti-witwasrichtlijn (AMLD4). Op 25 juli 2018 is de Implementatiewet vierde anti-witwasrichtlijn in werking getreden. Hieronder leest u de belangrijkste gevolgen van de wijzigingen.

KvKbanner

NOAB keurmerk RGB

weltenfiscaaladviseur

Exact certified NL accountancy cmyk